Zoeken

Vergelijken

Veilig

Vertrouwd

Wandelschoenen

Ben je van plan om veel te gaan wandelen? Ga je op wandelvakantie of voor de Nijmeegse vierdaagse? Op onze site vind je een grote collectie goede wandelschoenen. Je kunt kiezen voor open of dichte schoenen, dames of heren, en dat in allerlei kleuren en maten.
Welke schoen?
Het is belangrijk om eerst goed na te denken wat je van plan bent. Voor een dagelijks rondje met de hond heb je andere schoenen nodig dan voor een wandelvakantie compleet met bepakking. Wil je dat de schoenen waterdicht zijn of niet? Van welk materiaal moet de schoen zijn? Je kunt kiezen voor leer of kunststof. Kunststof schoenen zijn veel lichter in gewicht en gemaakt van ademend materiaal. Echt stevige wandelschoenen zijn meestal gemaakt van leer.
Trekkingklasse
Wandelschoenen zijn ingedeeld in vier verschillende trekkingklasses, van A t/m D. Categorie A zijn lichte, soepele wandelschoenen. Categorie B zijn de bergwandelschoenen, die veel worden verkocht. Bij categorie C moet je denken als je trektochten wilt gaan maken door een ruig terrein. Categorie D zijn de echt zware bergschoenen.


Er zijn helaas geen resultaten gevonden.